Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een hele fijne kring vrienden en vriendinnen bezit. Nou ja, bezit? Anyway, een mooi groepje lieve mensen waarbij ik, en ik hoop vise versa, lekker kan opladen. 

Afgelopen weekend mocht ik met een paar van die schatten naar Praag. Een citytrip! Met de meiden. Die overigens ook 40 werden dit jaar, dus meiden?? En, zo ontdekte ik, dat was voor het eerst in volgens mij 20 jaar. De laatste is denk ik met mijn zus geweest. Daarna heeft manlief het overgenomen en ben ik niet meer zonder hem een stad gaan ontdekken. Long overdue dus misschien. Al is hij gelukkig een hele fijne stadontdekker, dus je hoort mij niet klagen. 

Maar Praag dus! Met 3 veertigers. Ik verruilde mijn rugzak voor een trolley, want dat schijnt zo te horen als je 40 bent. Makkelijker vond ik het niet, dat getrek over steentjes. Geef mij maar mijn Deuter, daar hou ik geen scheve rug aan over. 

Het weekend is te gek. De stad nog beter. Met bovenaan de top een bezoek aan cocktailbar Hemingway’s. Echt te gek. En zó betaalbaar. Een andere aanrader is met de e-bike naar het kasteel te knallen. Fluitend de steile straatjes omhoog en, lekker Hollands, op de fiets. Geen centje pijn. Iedereen die me eerder heeft gezegd dat een e-bike slechts een steuntje in de rug is: bull shit. Het is alsof je op een echte Nimbus 2000 stapt en de sterren van de hemel vliegt. De bom!

Kijk nu al uit naar mijn volgende tripje naar deze stad. In februari met mijn lief. Uurtje vliegen en dan naar een echte opera voorstelling. Zin in! 

Advertenties