Eindelijk. Ik heb ze. Na jaren dubben, kopen, terugbrengen, twijfelen, extra zooltjes en nog meer dubben, heb ik eindelijk de stap gewaagd en nieuwe schoenen gekocht. En gehouden. Vooral het hoofdstuk over de kiezels op de weg, dat ik teruglas in mijn boek, gaven de doorslag. Als je alles voelt door je zolen heen, is elke km teveel. 

Vandaag mijn eerste oefensessie. Voor mijn nieuwe avontuur over zes weken. Met mijn nieuwe schoenen. Jemig, wat is het lang geleden dat ik echt op pad ben geweest. Het is dan ook geen briljante sessie gebleken. Loskomen, ho maar. Hoofd leeg? Niet bepaald. Heb zelfs mijn telefoon een poosje in ‘breeding egg’ stand gehad bij Pokemon. Dat moest ik maar niet meer doen. Helpt niet echt bij het ‘van hoofd naar hart’ principe. 

Dat hoofd dat toch wel steeds meer aanwezig is. Wel meer vanuit mijn kern, maar toch heeft ie voor mij zo af en toe een veel te grote mond. Ga maar weer eens dieper in dat hart duiken de komende weken. Ook met het lopen vandaag komen er geen inzichten. Mijn lijf is duidelijk nog bezig met ‘opwarmen’. Even wennen aan de beweging. Ik voel me gelukkig wel fit, dus al die lesjes in de sportschool het afgelopen halfjaar, werpen vruchten af. Nu nog die kilo’s 😉. 

Rapport van het lijf: heupen boven verwachting oké vandaag. In tegenstelling tot eerder deze week. Voetjes redelijk oké. Voelen toch wel moe nu, na twee uurtjes stiefelen. Altijd weer wennen, langer afstanden. Zeker voor de kleine teentjes. Hopelijk niet teveel opgezwollen als ik over een half uurtje mijn schoenen uit doe. Dat zou betekenen dat ze toch te klein zijn, die schoenen. En het is al maat 40, dus dat zou wel ernstig zijn. Ruilen kan niet meer nu ik eenmaal buiten heb gelopen. Dus intapen dan maar als het te erg blijkt. 

Nu even aan de Mooie Nel een lurkie water en de druk van mijn voeten af en dan kleine smurf ophalen van school om te lunchen. Heel blij dat ie dit jaar zo’n fijne eerste week heeft. Geeft vertrouwen in de rest van het jaar. Vorig jaar was lastig zat voor hem, dus hoop dat hij de wind mee mag hebben dit jaar op school. 

Oké Bianc. In de benen. Hop, hop, hop. 

Pfffff…

Buen Camino.