Nog anderhalf uur voor ik 40 word. Gek idee. En ook weer niet. Zoals elk jaar mijmer ik rond mijn verjaardag over wat was, wat is, en wat hopelijk nog komt. Noem het balans opmaken. Doe ik elk jaar. Maar nu voelt het wat ‘zwaarder’. Of meer beladen misschien. Echter. Alsof ik nu echt vinkjes durf te zetten en het eerder nog niet zeker wist. Dus met potlood. Kun je het altijd weer uitgummen. 

Maar goed, die checklist dus. Ten eerste zit ik met mijn kont in La Douce France. Das een beste plek om een belangrijke verjaardag te vieren. Vind ik. En zeker in dit gezelschap. Te weten: mijn knappe man die het al ruim 20 jaar met me volhoudt en onze twee heerlijke jongens. Ook wel smurf en uk genoemd. En dan komen morgen ook nog een paar van de tofste vrienden langs om samen een feestje te vieren. Echt hoor, meer heb ik niet nodig. 

En dan verder. Ik heb nog nooit zulk leuk werk gehad als het afgelopen jaar. Mijn opleiding en de coachpraktijk die daaruit is voortgekomen, komen recht uit mijn hart. Daar hoor ik thuis. Gelukkig mag ik ‘in the side’ ook nog mijn leukste hobby uitvoeren als tekstschrijver. En als klap op de vuurpijl is afgelopen maand ook nog mijn eerste boek gelanceerd. Eerste ja, want ik heb zo’n vermoeden dat er meer gaan volgen. Ik zit op een pad waar de energie volop stroomt. Tel daarbij op de dankbaarheid en het geluksgevoel dat onze jongens nog steeds van al hun opa’s en oma’s mogen genieten. En wij dus van onze ouders. 

Het is niet zo dat ik nou vind dat ik het allemaal voor elkaar heb. Verre van. Ik rommel maar wat aan. Maar ik heb zoveel dingen om gelukkig mee te zijn. Dankbaar. Blij. Gezegend. Geef het beestje een naam. Maar ik voel ze stuk voor stuk als waardevolle cadeaus. Samen met de kindertekeningen die morgenochtend hopelijk op me wachten toch de mooiste presentjes die je je kunt wensen. 

Ik ben blij dat ik 40 word en al zoveel mooie dingen in mijn rugzak heb. En de zware spullen die ik nog meesleur, gaan me uiteindelijk ook langs de mooiste zonnebloemvelden brengen, waar ik dan weer een adembenemend momentje uit haal. Gewicht eruit, zonnebloem erin. En zo komen we stap voor stap bij een steeds lichtere rugzak waardoor genieten van het uitzicht met elke stap beter wordt. 

Advertenties